Prvotním impulsem k vytvoření tohoto blogu
byl loňský ročník Grand Restaurant Festivalu. Tehdy poprvé mě napadlo
podívat se, o čem festival vlastně je a nestačila jsem se divit, skvělá jídla za
cenu více než příznivou. Absolvovala jsem 2 degustace a chtěla jsem se někde podělit
o své dojmy obšírněji, než to umožňuje komentář v rámci Grand Restaurantu.
Tehdy jsem ale řešila spoust dalších věcí, takže můj prvotní zápal zmizel
neznámo kam. O několik měsíců později po mě návštěvě Prague Food Festivalu jsem
pak myšlenku na blog oživila a konečně zrealizovala.
Po loňské premiéře jsem se na letošní GRF více
než těšila. Trošku jsem se bála, abychom si z toho množství jídel a
restaurací dokázali vybrat, ale nakonec to nebylo vůbec těžké. Oba jsme si
s přítelem vytipovali, která 3-chodová menu se nám líbí, kupodivu jsme moc
shod neměli, takže jsme nakonec vybírali asi z 5 restaurací, což už byla
hračka. První volba padla na pražskou restauraci Asian Temple.
Z názvu je jasné, že se jednalo o asijskou
kuchyni, kterou máme momentálně velice v oblibě. K 3-chodovému menu
bylo navíc amouse bouche v podobě tři kousků sushi maki a navíc také
indonéská polévka. Jako správní Češi, jsme tyto bonusy náležitě ocenili:-)
Restaurace se nachází v samotném centru
Prahy nedaleko Pařížské ulice, takže je dobře dostupná a není těžké ji najít.
Interiér je členěn do 4 salónků a 2 barů, kdy každá část je zařízena v jiném
stylu, takže si tu přijde na své téměř každý. My jsme seděli asi
v největší části věnované Číně. Obecně se mi interiéry
v asijských restauracích příliš nelíbí, takže ani tady to nebyl můj šálek
kávy. Restaurace je ale samozřejmě velmi hezká a stylově vyzdobená.
S tradiční výzdobou se mi trošku bilo
moderní pojetí jídelních lístků. Nejsem technický fanoušek, takže tablety na
stole jsem příliš neocenila. Na druhou stranu jsme měli po celou dobu degustace
možnost osvěžit si jaké chody nás čekají a mimo to jsem samozřejmě zabrousili i
do klasického jídelního lístku.
V rámci každé 3-chodové degustace na GRF
jsou obsažené i dvě skleničky vína nebo piva, já alkohol nevyhledávám, takže jsem
místo toho ocenila nabídku domácí citronády, která byla naprosto skvělá.
Obsluha byla celkově velice milá, jen jsem nepochopila, proč se nám
v poloprázdné restauraci vystřídali u stolu celkem 3 čísníci.

Předkrm v podobě tuňáka pečeného
v tandoori s marinovaným lilkem a šafránovým jogurtem nás velice
potěšil. Šťavnatý tuňák, úžasný nakládaný lilek a šafránový jogurt vytvořili
vyváženou chuťovou kombinaci a výtečně nažhavili naše chuťové buňky.
Bonusový chod – indonéská kuřecí polévka Soto
ayam v jemném kokosovém vývaru se skleněnými nudlemi, sójovými výhonky, kuřecím
masem a bramborovým smaženým knedlíčkem nás naprosto nadchla a vyhodnotili jsme
ji jako nejlepší chod.
Hlavní chod - hovězí pupek s dušenou ředkví,
křupavé pak choi v tempuře a jasmínová rýže byl první kaňkou na naší návštěvě.
Obsluha nám chod přinesla bez rýže. Předpokládali jsme tedy, že jí donese
vzápětí, tak se nestalo, takže jsme trochu znejistěli, zda jsme jí vůbec měli
dostat. Díky tabletům, které jsem měli stále na stole, jsme se přesvědčili, že
ano. Naší zmatenosti si zřejmě všimla obsluha a zhruba v polovině chodu
nám přílohu přinesla, aniž by se nějak výrazně omluvila. Škoda, takovou minelu
člověk jen těžko přehlédne. Samotný chod byl dobrý, i když dušená ředkev ani
pak choi v tempuře mě příliš neoslovili a klidně bych se bez nich obešla.
Cardamom Tiramisu bylo chuťově dobré, i když
chuť kardamomu mohla být pro mě maličko výraznější. Výtku mám pouze ke
konzistenci, kdy spodní vrstvy krému byly řídké a spodek byl úplně tekutý.
Celkově se nám návštěva velice líbila, skvěle a
do syta jsme se najedli:-) Obsluha byla velice milá, jen jsem nepochopila, proč
se nám v poloprázdné restauraci vystřídali u stolu celkem 3 číšníci. Vzhledem
k cenové relaci jídel se sem za normálních okolností asi jen tak
nepodíváme, ale návštěvu určitě doporučuji.
Komentáře
Okomentovat