Přes Kravaře u České Lípy jezdíme už spoustu let (vlastně desetiletí, ten čas hrozně letí) a nikdy mě nenapadlo, že bych se tam zastavila na jídlo. Pravidlo nesuď knihu podle obalu, zde platí na sto procent. Z venku nevypadá hospoda U Doušů nijak zajímavě a lákavě a ani o nějakém vytříbeném interiéru tu nemůže být řeč. Prostě vesnická hospoda se vším všudy. Tady jde ale o jídlo a to tu mají skvělé.
Stálý jídelní lístek tady suplují tabule popsané denní nabídkou. Na stolech najdete pouze nápojové lístky. Vaří se zde typická česká jídla a hodně zvěřina, takže milovníci omáček, knedlíků i sladkých jídel si zde přijdou na své. V době oběda je restaurace obvykle naplněná do posledního místečka, což už samo o sobě hodně vypovídá. Všechna jídla jsou hotovky, takže po objednání Vám přistane na stole do pár minutek poctivá porce dobrého jídla. Díky rychlosti se zde přes oběd vystřídá opravdu hodně lidí.
Naposledy jsme zde měli úžasnou kančí svíčkovou s pěti:-) Maso z divočáka bylo krásně měkké a šťavnaté, knedlíky nadýchané a ani k omáčce jsem neměla výtku. Někomu by možná přišla trošku citronovější než je zvykem, ale u svíčkové se to tak prostě má, že jí každý dochucuje trošku jinak. Celkově tedy velká spokojenost a ve srovnání s poslední svíčkovou, kterou jsem měla v Café Imperial, vyhrála tahle na celé čáře. Asi ani nemusím zmiňovat, že tato byla za třetinovou cenu.
Komentáře
Okomentovat