Café Imperial

Pozvání do Café Imperial se neodmítá a tak jsem měla druhou příležitost ochutnat jídla z vyhlášené restaurace Zdeňka Pohlreicha. Poprvé jsme zde byli loni v létě a ačkoliv jídlo bylo jídlo dobré, nebyla jsem z návštěvy až tak nadšená. Na dojem z druhé návštěvy jsem byla tedy více než zvědavá. 

Hned u vstupu na Vás dýchne úžasná prvorepubliková atmosféra díky velkolepým secesním prostorám a úslužnému personál. Prostředí je opravdu krásné a jedinečné (tedy kromě toalet, tam si architekt vybral slabší chvilku, protože ty jsou řešené opravdu zvláštně – splachování schované za prkénkem je opravdu unikát.). Jediné co mi při obou návštěvách vadilo, bylo to, že stoly byly blízko u sebe, což poměrně znesnadňovalo usazení a odchod od stolu.

Café Imperial interiér
Teď už ale k jídlu:-) Při první návštěvě jsme si jako předkrm dali telecí tatarák a marinovaného lososa. Z lososa jsem byla nadšená, tatarák mě svou chutí až tak neoslovil. K hlavnímu jídlu jsme zvolili jehněčí kolínko a vyhlášená líčka. Jehněčí maso hodnotit nemohu, protože ho ráda nemám, ale příteli chutnalo. Líčka s kaší byla vynikající, ale na mě bylo celé jídlo poměrně tučné, takže mi z něj ve výsledku nebylo moc dobře. Na dezert už bohužel vzhledem k velikosti hlavního jídla nezbylo místo. Celkově pro nás byla návštěva zážitkem díky ojedinělému interiéru a skvělému personálu. Co se týká gastronomického hlediska, tak se zde nekonal žádný wow efekt, ačkoliv kvalita jídla byla nepopiratelná.

 Café Imperial - DIvoký loso marinovaný v červené řepěCafé Imperial - Telecí tatarský biftek

Café Imperial - Tian z krevet a avokádaDruhá návštěva se konala téměř po roce od té první. Jídelní lístek zůstal ve zcela stejné podobě, takže jsem měla trošku problém s výběrem předkrmu. Nakonec padla volna na tian z avokáda a krevet. Ten mi přišel absolutně nedochucený, takže jsem si ho ráda s přítelem vyměnila za telecí tatarák. Příteli naopak tian velice chutnal a mě ten původně jeho tatarák také. Tady se mi potvrdilo, že člověk hodnotí jídlo v širokém kontextu. Zatímco minule mi tatarák přišel ve srovnání s vynikajícím marinovaným lososem průměrný, teď mi v porovnání s tianem opravdu chutnal.

Jako hlavní chod jsme zvolili US hanger steak a já na doporučení přátel svíčkovou. Steak byl velice vydařený, o svíčkové to až tak tvrdit nemohu. Maso ačkoliv bylo prošpikováno špekem bylo poměrně vysušené a chuťově mi ani moc nesedla omáčka, i když to je v případě svíčkové hodně individuální, jelikož každý je z dětství naučený na tu svojí od babičky:-) Co mi opravdu chutnalo, byl knedlík. Celkově nás opět zarazila velikost porcí hlavních jídel, která tak nedala prostor pro zakončení večera sladkou tečkou v podobě dezertu.

  
Café Imperial - Hovězí svíčková na smetaněCafé Imperial - US Hanger steak

Do téměř poslední chvíle jsem chtěla opět vynášet personál do nebes, ale…Přítelova poznámka, že čekal steak větší, když je to US steak, rozhodil naší obsluhu, takže na další dotaz, co vlastně US hanger steak znamená se nám dostalo odpovědi, že US je prostě US Tak jsme se tedy zeptali detailněji, co znamená to hanger. Odpověď: to je druh masa. Otázka: a jakého? Odpověď: Hanger je pupek. Na rozhovoru by snad nebylo nic zvláštního, nebýt toho tónu, jakým s námi obsluha mluvila. Obecně jsem na neslušné zacházení s hostem dost háklivá a v tomto typu restaurace takový způsob nevstřícné až kousavé komunikace nemůžu přejít bez povšimnutí. Díky tomu totiž na jinak celkem příjemné večeři zůstala kaňka, která mě spolehlivě od další návštěvy odradila. 

Verdikt: Krásné prostředí, úslužný personál a dobrý standard jídel, já bych ale čekala přeci jenom větší gastronomický zážitek.

Komentáře