Pozvání do Café Imperial se neodmítá a tak jsem
měla druhou příležitost ochutnat jídla z vyhlášené restaurace Zdeňka
Pohlreicha. Poprvé jsme zde byli loni v létě a ačkoliv jídlo bylo jídlo
dobré, nebyla jsem z návštěvy až tak nadšená. Na dojem z druhé
návštěvy jsem byla tedy více než zvědavá.
Hned u vstupu na Vás dýchne úžasná
prvorepubliková atmosféra díky velkolepým secesním prostorám a úslužnému
personál. Prostředí je opravdu krásné a jedinečné (tedy kromě toalet, tam si
architekt vybral slabší chvilku, protože ty jsou řešené opravdu zvláštně –
splachování schované za prkénkem je opravdu unikát.). Jediné co mi při obou
návštěvách vadilo, bylo to, že stoly byly blízko u sebe, což poměrně
znesnadňovalo usazení a odchod od stolu.

Jako hlavní chod jsme zvolili US hanger steak
a já na doporučení přátel svíčkovou. Steak byl velice vydařený, o svíčkové to až
tak tvrdit nemohu. Maso ačkoliv bylo prošpikováno špekem bylo poměrně vysušené
a chuťově mi ani moc nesedla omáčka, i když to je v případě svíčkové hodně
individuální, jelikož každý je z dětství naučený na tu svojí od babičky:-)
Co mi opravdu chutnalo, byl knedlík. Celkově nás opět zarazila velikost porcí
hlavních jídel, která tak nedala prostor pro zakončení večera sladkou tečkou
v podobě dezertu.
Do téměř poslední chvíle jsem chtěla opět
vynášet personál do nebes, ale…Přítelova poznámka, že čekal steak větší, když
je to US steak, rozhodil naší obsluhu, takže na další dotaz, co vlastně US
hanger steak znamená se nám dostalo odpovědi, že US je prostě US Tak jsme
se tedy zeptali detailněji, co znamená to hanger. Odpověď: to je druh masa.
Otázka: a jakého? Odpověď: Hanger je pupek. Na rozhovoru by snad nebylo nic
zvláštního, nebýt toho tónu, jakým s námi obsluha mluvila. Obecně jsem na
neslušné zacházení s hostem dost háklivá a v tomto typu restaurace
takový způsob nevstřícné až kousavé komunikace nemůžu přejít bez povšimnutí.
Díky tomu totiž na jinak celkem příjemné večeři zůstala kaňka, která mě
spolehlivě od další návštěvy odradila.
Verdikt: Krásné prostředí, úslužný personál a
dobrý standard jídel, já bych ale čekala přeci jenom větší gastronomický
zážitek.
Komentáře
Okomentovat